Happy Friday!

Gå genom High line park, vandra över Brooklyn Bridge, tapas på Cafe Noir, champagnedrinkar på the Bourgiouse Pig, crepes-lunch på Le Grainne cafe. Nice Fredag! Just det, sa jag att jag aldrig vill lämna Manhattan, ever?!

Torsdag.

Vi åkte upp till mina gamla hemtrakter; Upper East Side. Vi skulle gå till ett, citat; "roligt och ungdomligt ställe". "Kolla här, det ser ju bra ut!" sa nån. Vi hamnade på ett ställe där nån hade kalas och genomsnittsåldern var ca +40. Men ostbrickan var ju bra iaf. Två av fyra i gruppen var taggade medans andra hälften ville hem och sova. Hänvisar till det gamla uttrycket: En bild säger mer än tusen ord så kan ni själva lista ut resten.

Onsdag.

Crumbs levererar som vanligt! Blueberry swirl = 480 kaloriers muffins. Lägg till bio + snask så har man en komplett dag av;att  göra så lite som möjligt och trycka i sig så många kalorier som möjligt.

A summer day in spring

Mötte upp Ola, Jesper och Martin och tog en sväng till en rooftop i Midtown och käkade lite sushi i Greenwhich Village. Så himla kul att se dom igen! Tror dom tog värmen med sig. I helgen var det 6°C och svinkallt. Idag var det 25° och sol. Det tackar vi för!

Work in progress.

Alltid undrat hur dom monterar dom dar jattestora reklamaffischerna? Har i New York malar man direkt pa vaggen. Ambitiost!

Lättlurad, indeed!

När jag vaknade i morse hade jag aldrig trott att Martin, Ola o Jesper skulle komma till stan. Och liiite lurad jag blev. Så här såg det ut;
Martin hintar om att han kanske ska till New York i veckan. Okej tänkte jag, om man inte får klara besked får man ta reda på det själv. Så jag vände mig till vad man kan kalla för en tillförlitlig källa, en person man känner som har svårt att hålla tyst om saker;
Fick till svar att Ola och Jesper hade tänkt följa med men fick inte ledigt från jobbet.
Två timmar senare checkar alla tre in i Central Park! Bra gjort, jag gick verkligen på allt! Hade hoppats att kanske kanske skulle Ola och Jesper med. Men det kändes tveksamt efter att Ola sagt för någon månad sen att han inte skulle ha tid att åka hit och att han aldrig ville till ett ställe som är större än Jessheim hehe. Det var verkligen en överraskning och helt oväntat. Dom kanske inte är här just för min skull, men det spelar ingen roll. Så himla kul att dom tog sig hit!

Helgen.

Var en sväng till Whitney Museum of American Art, där fanns en del riktigt bra utställningar.
Vi barhoppade lite; West Willage, NoHo och Meat Packing District.
Efter den här bilden var det dags att gå hem. Man ska ge sig när man är på topp sägs det ju..
Söndag på en rooftop i Brooklyn. +25°C och sol, heeelt ok.

Glad påsk!

Verkar som Sverige dragit vinslotten när det kommer till påskvädret. Kan inte skryta med några 18°C och sol här, så det kompenseras med andra saker som får en glad;
Påskhare från jobbet, vääääldigt god
Påskkort från mormor och morfar + påskpeng från mor o far
Ett varv runt Central Park
där vi hittade massa fina magnoliaträd.
En låååång fredag med maraton afterwork i SoHo/East Village/Lower East Side (älskar att iPhone 4 gör att man ser ut att ha alienögon)
En mindre glad påsk för den här kycklingen som vi hittade på Congee Village Inc, kinesisk restaurang vid Lower East Side. Inte riktigt det man räknar med att få in när man beställer mat... Men resten var gott!

Stand-up Comedy Show

Vad kan man hitta pa en helt vanlig onsdag i New York? Egentligen vad som helst, finns hundra saker att valja mellan. Vi valde att ga och se stand-up komedi pa Lucky Jack's. Kostnad; $0 plus att man far free pizza. Helt klart godkant, aven om jag inte ar ett superfan av komedi-shower. Slutsatsen; nar man sparar pengar kan man gora natt kul for dom istallet. T ex kopa ett par skor eller en vaska. Alltsa en win-win situation.

Underbart!


Dar nedanfor mitt fonster star ett gang muppar med gula vastar och bilar upp asfalten. Klockan 12:00 pa natten rattare sagt. I N T E okej! Vilka klapptran...

Resten av helgen

3h battur runt Manhattan med massa turister som envist skulle sta upp i baten sa dom skymde sikten for alla andra, lagenhetsforfest i SoHo och sen vidare i sporegnet till Tenjune i Meatpacking samt Scream 4 pa bio. Lyckad helg!

East Village

Fin fredagskväll i East Village.

En onsdag på Manhattan.

Tog en liten promenad efter jobbet, från 19e gatan upp till 59e. Jag är inte lika "amazed" med miljön längre som man är när man först kommer hit, när allt är "wow!". Däremot får jag ett leende på läpparna när jag spatserar på gatorna, jag älskar den här staden!
Vårtecken runt om Flat Iron-district

I love my job

Helt utan förvarning stod det en kartong med mini cupcakes på jobbet! Jag hann få fyra stycken innan dom andra gamarna länsade resten.
På väg till en comedy show i East Village. Nån uttrycker sin ilska över inställda tåg. Jo det kan faktiskt vara rätt frustrerande ibland... Personen i fråga var så arg att han/hon glömde ed på slutet verkar det som haha.

140411

Utan tvekan ar detta det storsta gosedjuret jag sett (jamfor med polisen t h). Vad den gor dar mitt pa 50-nanting gatan och 5e avenyn har jag ingen aning om, svar att missa. Det vore att vinna den pa Liseberg och slapa runt pa.

Måndagsbarn

När det är +24°C ute får man äta frozen yogurt från Phileo och sitta på uteservering. Märkt att det blivit stor andel drinkbilder på sistone. Så jag ransonerar lite. Vill ju inte få det att framstå som att jag inte jobbar hårt. För det gör jag också såklart. Som dom säger, work hard, play harder.

Helgen.

Spontan lördag i SoHo. Efter ett the-stop, den godaste choklad croassainten på stående fot, så hamnade vi på Bar Bossa. Trevligt ställe!
Middag och vin på 31:a gatan. Med en 1,5l flaska Chianti kan det inte bli fel. 
Senare på kvällen gick vi till Lavo. Vet inte hur det gick till, men bilden kom ut precis så som den ser ut utan retuschering. Nån kombination av ljuset där inne och att jag tog utan blixt. Iallafall, när det stängde 04:00 gick vi vidare till Pacha. Dom har öppet till 10:00, vi gav upp vid 06:00. Och det känns idag. Det ska bli skönt med ny arbetsvecka imorgon så man får vila ut!

Happy friday!

Claude Monet på MoMA
Kina Grannis på Highline Ballroom
Fredags Lynchburg på...
Cowgirl i West Village. Där får man valuta för pengarna, glöm 4:or och 6:or som dom kör med hemma. Här är mottot more is more.
Skulle vilja påstå att det varit en jäkligt effektiv fredag med museumbesök på MoMA, konsert och en liten barsväng. Därmed rundar vi av fredag och siktar mot lördag!

Torsdagsdrink

Smygstart på helgen på Pastis och Le Bain på Standard Hotel. På sist nämnda stället var utsikten fabulous! Tyvärr gör mobilfotona inte stället rättvisa.

baked by melissa

Det fanns pyttepyttesmå cup cakes i asken, i ungefär 5 sekunder. Ska jag skylla på att dom var små eller så otroligt goda att dom försvann i ett nafs? Det finns så oerhört roliga saker som man sällan ser hemma. Och dom gör det väldigt bra här.

Eftersom jag inte hann fota de små underverken snodde jag en bild från hemsidan. Och det var godare än det ser ut. Tur att dom inte är större än en 5 centare...

Does anyone have a Ricola?

Det har sina fördelar att jobba på en reklambyrå som gör reklamen för halstabletter; Det finns en väldans massa halstabletter när man får ont i halsen. Som nu till exempel. Jag tar c-vitamin tillskott och en Ricola och hoppas på att jag kommer att kvickna till snart.

Amy's Bread

Hembakade supergoda cup cakes på Amy's Bread fick avsluta en riktigt effektiv dag. Hunnit tvätta, göra manikyr, jobba och lämna skorna på omklackning. Det sista jag sa innan jag lämnade mina kära skor var; "take good care of my shoes!",  skomakaren skrattade lite åt mig då. Återstår att se om jag känner igen dom imorgon...

Helgen

Bra helg; The Box, Cafe Noir och Goldbar var fredagsnöjet
Goldbar- ALLT är gjort av guld.
Random galleri hittat på Manhattan
Vi åt sjukt mycket mat, med tillhörande Mojitos såklart, innan vi drog vidare och klubbade i Meatpacking district.

Paket från Sverige

Dagen har bestått av massa bra och roliga saker, bla;
Paket från Sverige med importerad Taco-krydda! Den som går att köpa här är inte riktigt samma sak. Svenskaftonen på lördag är räddad! (tack mamma som skickade, vi ser alla fram emot lördagen)
Jag har fått lön och det är ju alltid trevligt
Hittat perfekta vårskorna
Sett "The Kings Speech" och såg samtidigt den här pjasen på biografen;
Snart premiär, som dom säger over here " I can't wait!"
Och on top of all, så börjar helgen imorgon. Sweet!