Vacation

Jag lever, dalig uppdatering pga semester. Hittills har den varit fantastiskt bra. Detta har hant sedan sist:
En liten barrunda, den sista i New York pa ett tag. Det var ju dessutom en av dom varmaste dagarna pa 10 ar horde jag. Kandes lite som om man satt i en bastu, vart man an gick...
Ett besok pa MoMA. Matserverk av Jackson Pollock.
Hejda Empire, mitt riktmarke sa jag hittar hem.
Semesterdag 2 av X-antal. Vi gick pa bio och sag "friends with benefits".
Jag har hangt vid poolen och gjort ingenting.
Och jag har varit i Jelly Beans-heaven.

Hothothot!

Jag har genomlidit en av dom varmaste dagarna på Manhattan hittills. Det är sådär agomt kul att gå hem från jobbet och sen springa i butiker och de fortfarande är 34°C på kvällen. Och imorgon ska det bli ännu varmare säger dom som vet. 2 dagar kvar att jobba sen är det semester som gäller och den ska spenderas vid poolen!
Sa ju att det är varmt här....

Helgen.

Det har varit dålig uppdatering på sistone. Helgen var superbra och jag hann med en hel del utan att stressa igenom den. Besök på MoMA, sangria på Frying Pan, bada och sola på Rockaway Beach i Queens, födelsedagsmiddag på Lórange Bleue, sola lite till på taket och äta godaste Moules Frites.

Jobbet.

''
Kontoret var rätt tomt idag då alla utom jag och en till var ute på ett möte med en kund. Så jag passade på att fota lite. Här är det alltså jag jobbar, 10-5 varje dag. Jag gillar det, ibland kanske det är lite för lågt tempo men jag ska nog inte klaga. Jag får ju göra det jag tycker är roligast och får betalt för det! En ganska bra deal alltså.

Hijacked

Skulle använda mitt kort på lunchen när jag hämtade upp mat, men tji fick jag. Det blev avvisat och jag fattade nästan direkt att det inte rörde sig om ett tillfälligt fel. Någon mupp hade kapat kortet och använt det för att köpa saker online, hotell på Disney Resort i Paris osv.
Jag tror på att den här personen någon gång kommer att få tillbaka. Jag skulle inte missunna den personen om den blev av med en högerarm, förlorade sin trailer i en storm eller blir bestulen på sin wealth fare. Det ser ut att ordna sig för mig trots allt, det enda är att jag får krågla med massa papper hit o dit, måste få nytt kort osv. Massa meck helt enkelt, tack vare att det finns "folk" som inte kan skilja på ditt och mitt. Suck!

Bryant Park.

Vi tog en svang till Bryant Park for att kolla in Summer Monday Movies, man tar med picknick och sitter i graset och kollar pa filmen. Det var nagra fler an vi som hade tankt samma tanke sa det var verkligen tjockt med folk, overallt! Vi fick en litenliten kvadratmeter att dela pa tre ungefar, medans det var vissa som bredde ut sig sjalva pa ett stort lakarn.... Sa nu vet vi till nasta gang att: man ska ga dit i tid, pizza ar roligare an fruktsallad och en annu storre filt.

Lördag.


Hur man spenderar en lördag; Brighton Beach och en sväng till East Village med en f.d arbetskollega som är i stan. Skönt att komma hem i tid, man får ut så mycket mer av dagen efter har jag kommit på. Det ser ut att bli +30°c och sol, så den kommer spenderas på takterassen i en solstol.

Fredag.

Kände att det var på tiden att göra ett besök på MoMA, det varvat med lunch på Kool Bloo (kort dag på jobbet) och filmen Super 8 var min fredag.
Picasso - Tre musikanter. Nånstans gillar jag den här egentligen rätt fula tavlan. Ju mer jag kollar på den desto mer saker upptäcker jag. Hunden under bordet anyone?
Crapy bild, smygfotade Vasily Kandinsky. Enda avdelningen där man inte fick ta foton.
Henri Matisse - Piano Lesson

Shake Shack

Shake Shack är ett sånt ställe som har blivit hypat och det är alltid lång kö oavsett när man går förbi. Jag ville ju såklart se vad the buzz was all about så vi tog en sväng dit.
Jepp, det här är kön som vi stod i. En timma senare var vi framme och fick beställa, spontana rekationen var: "Aldrig igen!" haha.
Min slutsats är; att jag absolut kommer att gå tillbaka för burgarna o pommesen var riktigt bra. MEN aldrig att jag står i en så lång kö igen, någonsin.

Sockerbit.

Skittles och Jelly-Beans i all ära, men det slår inte svenskt lösgodis! Lyckan var total när vi tog ett stopp på Sockerbit. Har varit helt svältfödd på svenskt godis (well nästan iaf) så det var  s å j ä v l a gott att äntligen få lite svenskt snask. Yum!

Happy 4th of July!

Idag firade vi independence day här borta. Egentligen handlar det mest om att träffa släkt och vänner, se fyrverkerier och äta massa mat. Vi hade tur och kunde kolla från vår takterass, föredrar det framför att trängas med miljoner andra på gatan. Så många (har jag hört) kommer för att kolla på fyrverkerierna. Galet! Precis som mycket annat är här, men jag älskar det!

Helgen.

En tvådagars innebär dubbelt av allt; outfits, natt-pizzaslicen, hungover osv. Men framförallt dubbelt så kul.

Random.


Igår 10 min innan jag ska gå hem fick jag veta att kontoret är stängt idag, vilket gör att vi har 4 dagars ledigt! Så istället för att sitta här framför datorn, ska jag upp på takterassen. Nu börjar jag förstå varför folk som jobbar 9-5 måndag-fredag oftast inte är så solbrända på sommaren; det slår aldrig fel att det är +25 och sol under veckan och när helgen kommer blir det +17 och regn. See you later!