Street-meat

Jag overlevde street-meat upplevelsen, so far iallafall. Nu ar det dags att stampla ut, fixa ett par skor och sen borja gora sig klar for Valborgsmassoaftonsfirande pa Manhattan. Nu ar det helg pa riktigt! Hoppas ni dar hemma firar ordentligt och kom ihag: fullast har inte alltid roligast ;)

Lunch

Det ar nagra har pa jobbet som har en tradition: varje fredag gar dom till en san dar matvagn som star ute pa gatan och saljer mat. Idag ar jag medbjuden att testa. Jag ar lite skeptisk, kommer jag fa matforgiftning och kanske bli sjuk hela helgen? Eller det kanske inte ar farligare an typ Day and Nights kebab en lordagsnatt? Om 30 min vet jag, fortsattning foljer.

30042010

Det hander da och da att man gar forbi folk pa gatan som pratar svenska, som haromdagen:

Person 1: -Vart ar vi nu?
Person 2: -Jag har ingen aning
Person 1: -Okej, jag ar lite turistig och tar fram kartan...

Eller sa kan man i vissa fall t o m se pa dom att dom ar fran Sverige. Jag kan inte satta fingret pa vad som utmarker att dom ar svenskar, det liksom bara syns. I samma hiss som jag tar upp till praktiken brukar det vara en blandning av fransman, amerikaner, japaner och folk som ar misstanksamt typiskt svenska. Sa jag fragade en dam i hissen haromdagen om hon var svensk. Och det visade sig ju stamma. Hon var jattetrevlig och tyckte att jag skulle komma upp till dom pa 46e vaingen och halsa pa. Det visade sig att det inte bara ar en svensk som jobbar dar utan en hel hog da "Permanent Mission of Sweden to the United Nations" haller till i samma byggnad som mig.



Hej helgen!

Bortsett från regnet så ser ju helgen lovande ut! Hellre +30 C och regn på Manhattan än +8 C och regn på torget i Karlstad. Fast det är klart, jag saknar mina vänner men inte platsen som sådan sådär överdrivet mycket.


SoHo

Det blev en sväng till SoHo efter jobbet, fick guidning av en på praktiken så nu kommer jag inte ha några som helst problem att hitta. Och det bästa av allt är att min linje grön 6 går hela vägen dit så jag slipper krångliga byten och hamna i Brooklyn t ex. Som OM det skulle hända, yeah right. Det har ALDRIG hänt *haha*




Taco Bell såklart!

I Texas har dom överflöd av Taco Bell, här i New York finns det inte lika många tyvärr. Folk här anser väl inte att Taco Bell är det bästa stället att äta på, men jag älskar det! Deras crunchwrap supreme äter jag mer än gärna, när jag pluggade i Texas levde jag praktiskt taget på det. Två gator från praktiken finns det ett Taco Bell så där blev det lunch idag. Samtidigt passade jag på att ringa min vän, Waffles. Jag bad han gissa vart jag lunchade och på första gissningen säger han: Taco Bell. Jepp, självklart svarade jag. Följt av ett; Oh, classy! till svar. Så där satt jag med min 5$ lunch och kände mig mindre classy, men gott var det iallafall!




Fire sauce, yummy!

29042010

Foten sitter kvar men ar inte helt bra. Har kommit pa att jag maste kopa nya skor. Och den har gangen ar det inte en dalig ursakt for att fa shoppa utan en nodvandighet. Faktiskt. Sa jag behover knappast fa daligt samvete over att jag konsumerar. Nu: back to work.

Crappy foot

Halvt haltandes på väg hem från tunnelbanan passerade jag ett Pharmacy. Tänkte att där måste dom ju ha något som hjälper. Väl där inne förklarade jag mitt problem för en gubbe bakom disken, varpå han säger att han behöver se på foten för att kunna hjälpa mig. Dagen till ära hade jag valt ballerinaskor, alltså strumplöst. Efter att ha gått en hel dag i dom kändes det nästan lite oartigt att slänga upp mina lortiga fötter inför en främmande människa. Stackars han! Så jag sa lite varnande att; They're probably gross since I've been walking all day. Svaret jag fick var: Hey, don't worry about it, I've got two feet myself! haha. Efter att han hade undersökt min fot sa han att jag skulle köpa ett paket salt att blanda ut i vatten och använda som fotbad. Ska bli spännande att se om det verkligen hjälper, eller om det blir amputation. Återkommer med resultatet.



Och jag hittade inte vart man vänder bilden så den får vara kvar som den är.


Skippade junkmaten

Det blev varken Wendys eller McDonalds till lunch. Istället gick jag min skrivbordsgranne hit. Riktigt bra ställe där dom har det mesta. Framförallt gillar jag deras "gör din egen sallad", utbudet av ingredienser var enormt. Eller vad sägs om att man har 18 olika dressingar att välja mellan?! Så är ni i krokarna tycker jag verkligen ni ska testa Pax Wholesome Food.


28042010

Jag kom till praktiken for 1h sedan och jag har hunnit frilagga ett trad, kollat facebook samt googlat halsporre. Det ar formodligen inte halsporre jag fatt men det gor jakligt ont i foten. Antagligen har jag gatt mer dom senaste dagarna an jag gjort pa hela aret,, kanns det som. Sa det kan ju ha sin forklaring i det. Bara jag inte blir halt eller far amputera foten, det skulle bli lite jobbigt :/ Undrar om man kan kopa bara EN sko istallet for ett par skor? Och vad gor dom isafall med den skon som blir over? Nu: tanka ut vart jag ska ata lunch. Wendys eller McDonalds? Hmm

Lost!

Som nämnts tidigare är det inte helt lätt att kunna allt i början. Tunnelbanesystemet är ett mycket bra exempel på det. Jag råkade ta fel tunnelbana igår, downtown istället för uptown då jag skulle möta några svenskar vid Washington Square. Jag började ana att jag var på väg åt fel håll när jag åker över en bro och ser hur jag lämnar Manhattan. Saken var den att det jäkla tåget stannade ju aldrig heller. Och när det väl stannade var jag inte ens säker på vart jag var någonstans. Visade sig att jag var i Brooklyn, hehe. Jag fick helt enkelt vända och ta ett annat tåg tillbaka när det jag satt på väl stannade. 1h efter usatt tid kom jag fram, tillslut. Det var en trevlig kväll på nån mexikanskinspirerad restaurang och när det var dags att dra sig hemmåt på natten tog jag det säkra före det osäkra: En taxi hem till Upper East Side. Jag menar, varför krångla till det?

Live fran praktiken

Ni ar fler som tittat forbi har idag, kul! Jag misstanker att det beror pa lanken fran bokbonan Sara. Har ni inte kollat in hennes blogg tycker jag ni ska gora det, hon tipsar bl a om bra bocker oc lite annat. Nu ska jag aterga till dagens andra uppgift som ar: frilagga reklamskyltar och klistar in pa hus. Det ar helt klart ett framsteg fran igar da jag mest fick halsa pa folk och sortera bocker och magazin. Om ni undrar varfor prickarna saknas ovanfor a och o sa beror det pa att jag sitter pa praktiken och mitt tangetbord har ar amerikanskt saklart. Just det, frillagga skyltar och  i n t e surfa pa natet var det ja.

God morgon?

Fördelen med tidsskillnaden just nu är att det är inte är några som helst svårigheter att gå upp på morgonen; egentligen är ju klockan 13:30 för mig och inte 07:30 då jag fortfarande går på Sverige tid. Det får gärna förtsätta så då jag inte är en morgonmänniska, annars kommer det bli nio tidiga och jobbiga veckor. Nu; dags att göra sig klar och ta tunnelbanan till jobbet. Igår tog det mig ca 1h från att jag lämnade lägenheten till det jag var framme på praktiken. Jag misstänker att jag gått en omväg från Grand Cenral Station då jag inte riktigt lärt mig aveny och gatusystemet. Fast hur svårt kan det vara, det är ju hur logiskt som helst. Se själv;


Bild från google.se

UES

För er som undrar hur livet här på Upper East Side är kan se det här. Det verkar som att dom vid 90:e gatan är värst drabbade och än så länge har jag inte sett till några då jag bor några gator ner. Fortsättning följer...

Jag kände mig INTE som ett blåbär första dagen på praktiken.

Första dagen avklarad och det gick bra. Jag gick inte vilse, kände mig inte som ett blåbär på nya praktikplatsen och ja, dom hade hiss. Tur för mig! Det ska verkligen bli spännande att få hänga med deras art director och kreativa team, alla var jättesnälla. Fast vem är otrevlig vid ett första möte? Dagens mest random sak; en svensk tjogolapp uppklistrad vid en snubbes skrivbord. Inte direkt vad jag hade förväntat mig.


250410

Imorgon är det första dagen på praktiken och förhoppningsvis hittar jag dit (jodå jag tar med kartan, gömd längst ner i väskan såklart)


Bild; google.se såklart.

Kontoret ligger på 45:e våningen i huset på bilden. Hoppas dom har hiss så jag slipper ta trapporna.

Framme

Jag har varit här i 24h och har hunnit med följande; Ätit två bagels med cream cheese och insett att så kan det inte fortsätta om jag inte vill sikta mot beach 2011 istället för 2010, kommit på att det suger att bo på 6e våningen utan hiss, bränt 89$ på en laddare till datorn då min inte passade i reseadaptern surt, gått bort mig på 42:a gatan och blev tillslut tvungen att ta fram kartan som jag hade gömt för att undvika se ut som turist-javisst, räknat ut att det vore att slänga pengarna i sjön om jag köpte ett gymkort då jag får gratis träning av att gå upp och nerför trapporna, tagit ett "litet" varv på stan 6h sammanlagt.




"På min gata i stan". Bilden är förövrigt snodd från google.se


Nu; dags att övervinna trapporna igen och ta sig ner till mataffären...

LiveUpDate

Sitter på terminalen och det är ett framsteg i sig då jag inte ens tog mig till flygplatsen dom tre senaste gångerna innan dom ställde in mina flyg. I övrigt är frukostutbudet på Gardermoen  inget att hurra för; 50 nok för en jäkla ostfralla! Seriöst? Kände att det var viktigt att få med det....

It ain't over 'til the...

Då gör vi ett nytt försök och den här gången hoppas jag att jag slipper bli stoppad av en vulkan på Island. Det har varit en jäkla resa innan den riktiga ens börjat, allt pappersarbete, visumstök, inställda flyg mm. Oslo-Amsterdam-New York, imorgon kommer bli en l å n g dag. Fast jag klagar inte, väl framme kommer det vara värt allt slit. Let the fun begin, jag har väntat länge nog nu.

Senaste



Haha, det ser ju lovande ut! Jag hoppas verkligen att det är överdrivet, annars kanske det funkar att ta båten? När är man framme då, i maj eller? suck

OM...

OM jag inte hade varit så förbannat trött och faktiskt bokat ett 06:30 flyg, OM jag hade valt att åka från Arlanda, OM jag hade åkt igår istället. Jag ska sluta tänka OM. Ibland blir saker och ting inte riktigt som man har tänkt sig. Dom stänger ner hela luftrummet i Norge från 10:00 idag (p g a vulkanaska?!), mitt flyg skulle lyft 14:00. Otur! Nytt resdatum är på lördag. OM inget oförusett händer.



Hej Eyjafjallajökull, jag hatar dig!

(Bild från google.se)

En på miljonen, eller något sånt

Jaha, ska man skratta eller gråta? Min biljett är bokad tills imorgon och vad händer då? Jo det HÄR

NEW

För att gå rakt på sak; skriva är verkligen inte min grej, inte överhuvudtaget. Så därför kommer den här bloggen att bestå av mer bild än text. Syftet med bloggen är inte helt självklart, endera kommer jag köra den som dagboksformat så mina nära och kära kan följa mig när jag är over there. Eller så blir det strictly business, något jag kan använda i jobbsyfte. Syftet med resan är 10 veckors praktik på Manhattan följt av två veckors semester i Houston. Så här såg det ut sist jag var där och det lär knappast bli sämre den här gången.