26052010

En påminnelse till mig själv: ta inte på dig svarta skinny jeans när det är +34C ute. Annars ska jag inte klaga, hem snabbt och byta om ikväll blir det avskedsmiddag på the Frying Pan.

Helgen

MoMa, shopping i Soho x 2, middag på Schillers och Se7en, bryggeri i Williamsburg, partaj på Empire Hotel, Veranda och Amnesia är några av dom saker jag hunnit med i helgen. Nu är det bara att ladda om och det känns skönt med ny arbetsvecka så man får vila ut lite. Till helgen kommer besök nr 2, Jonas o Jessa. Det ska bli så himla kul, och nödvändigt eftersom två glödlampor gått och jag inte når att byta dom. Så då vet du Jonas vad du har som första uppdrag när du kommer till New York.




























Lill-lördag

spenderades med after work. Trevligt sällskap i form av lunch-snubben och några glas vin senare är jag tillbaka på Upper East och väntar på att det ska bli helg. Då händer det trevliga saker, jag får nämligen fin främmande från Texas!



Såhär såg det ut back in the days, eller ja 2008 för att vara exakt.

18052010

När regnet står som spön i backen och man inte känner för att brottas på gatorna bland massa New Yorkers med paraplyn är det himla fint att det finns ett stort utbud av mat som man kan få hem till dörren. Idag va just en sån dag, riktigt pissväder. Ibland är det inte alltid en fördel att ha för mycket att välja på för det blir jobbigt att bestämma sig. Vilka problem haha. Det fick bli vietnamesiskt från Vermicelli's. Om det är något jag saknar hemma, förutom vänner och familj, så är det hemlagad mat. Det har liksom inte blivit så mycket sånt här. Och det här trodde jag aldrig jag skulle säga men; bara tanken på hamburgare och pommes frites får mig att vilja spy!






Helgen

Helgen var som vanligt fabulous; på lördagen blev det ett stopp på Century21, det var några fler som tänkte samma sak och det var såklart fullproppat med folk. Efter några timmar fick vi nog och promenerade längs Broadway till SoHo. Där det var lite lättare att hitta saker att utöka garderoben med, dock lika mycket folk. Kvällen spenderades i East Village med en liten barrunda, Motor City Bar, Rayuela och Oliva var ställena vi gick till och bäst var helt klart Rayuela. Söndagsutflykten gick till Harlem, skillnaden mot Upper East var väl att husen är lägre, det finns massor med kyrkor och det är inte lika rent och perfekt. Vi kollade in nån marknad och käkade soul food på Amy Ruth's. Med beställningen fick man välja två tillbehör och så bestämde oss för att dela eftersom vi ville ha allt på menyn. Jag kom på mig själv efter att jag beställt att det kanske inte låter så snyggt att välja till mac and cheese OCH pommes frites till kycklingen när den andra personen tar majs och coleslaw. Otaktiskt. Söndagen avslutades med middag på Lucky Strike i SoHo. Så nu är jag mätt, nöjd och redo för en ny vecka med nya möjligheter.








Random skor hittade i Meatpacking District


























14062010

Vi tog oss äntligen ut till Queens och Dutch Kills Bar, drinkarna var suveräna och folket var trevligt. Vi träffade på en snubbe som snackade lite svenska, visade sig också att han hade varit property master för filmer som b la I am Legend, Léon  och Hitch. Vi drog vidare till Meatpacking district och gick på Avenue. Där var drinkarna svindyra, folket inte riktigt lika trevligt och alla var supersmala och långa; läs fotomodeller. Det är just det jag gillar här, att det finns ALLT för ALLA och kontrasterna kan ibland vara rätt stora.

20 dagar senare.

Det slog mig precis att jag har varit här i tre veckor på lördag, dom tre veckorna har gått ruskigt fort. 11 juli känns så långt borta, tyvärr vet jag att dom närmaste tre veckorna och dom tre efter dom kommer gå lika fort. För sant som det är sagt, tiden går fort när man har roligt. Jag saknar människorna hemma men längtar inte alls hem, så kan inte alla bara komma hit istället så stannar vi här. Ok? Jag har bestämt mig för att få ut max av det här stället innan det är dags för hemfärd, både jobbmässigt och utanför jobbet. Några av dagens upptäckter var; när man solar solarium här bestämmer dom som jobbar hur länge man får sola, jag fick 7 minuter. Det säger en hel del om hur blek jag är... Jag upptäckte även hur jobbigt det är att färga håret när duschen inte har en duschslang utan en dusch som sitter på väggen, vilket är standard här. Sen upplevde jag hur det är att gå på lunch med en random snubbe som man träffat på gatan, eller ja vi hamnade vid samma bord häromdagen då det var fullt på lunchstället och det slutade med att vi bestämde att vi skulle ses igen för lunch. Himla trevligt var det iallafall.





12052010

Dagens uppdrag var lättare sagt än gjort; att hitta ett par vita, höga Converse i stl 37. Hur svårt kan det vara egentligen och framförallt hur svårt kan det vara att hitta ett par i New York? Det tog mig några tunnelbanestopp samt 5 olika butiker innan jag tillslut hittade ett par. Kanske en halv storlek för stora men då har jag något att växa i hmm. Det fina är att dom kostar mindre än hälften av vad man betalar för dom hemma, så då kan man ju köpa två par. Det innebär ju också att om man köper två par hemma så får man fyra par här, awesome!


Fortfarande vita och fina, har en känsla av att det inte kommer vara så länge till.

11052010

Det svänger fort, igår var jag helt säker på att jag skulle åka på och bli sjuk på riktigt. Vaknade inatt med feberfrossa och huvudet kändes som en ballong, men helt mirakulöst kände jag mig helt ok imorse. Jag tror absolut det var muffinsen från Crumbs som hade god inverkan, eller åtminstone ger det mig lite bättre samvete att tänka så. Så om det var en mindre bra dag igår så har den här varit superbra; jag har flyttat ner till studion och hänger med ett skönt gäng och har fått en del vettiga uppgifter. Just nu sitter jag och filar på en annons för turism i Sverige. Sen fick jag även äran att göra sista touchen på en ny logga för ett företag, kul! Direkt efter jobbet åkte jag ner till Mid Town och köpte en ny kamera, äntligen! Mötte upp Malin och vi åkte vidare till Union Square där vi kollade skor och kläder. Kvällens höjdpunkt var helt klart besöket på Max Brenner, där gör dom ALLT i choklad. Det finns b la chokladpizza på menyn. Vi beställde in en smakprovar tallrik med b la banana split våfflor, chocolate crispy eggroll, chocolate sponge cake, chockladfondue... Att det var jättegott kanske jag inte behöver tillägga.



Nu är det hejdå till mobilbilder med taskig skärpa.

56 minuter kvar tills

den har arbetsdagen ar over; tack o lov for det. Jag tror jag ar pa vag att bli sjuk; det ar kallt, jag har ont i halsen och har slagit rekord i flest nysattacker. Jag tror jag vet ett satt att rada bot pa elandet, en svang forbi Crumbs pa vagen hem.

Helgen

Kort sammanfattning av resten av helgen; 5h shopping i SoHo, ett besök på White Star Bar i China Town, Museum of Natural History och middag på indiska restaurangen Milon vid East Village.








Jag har aldrig sett så många ljusslingor på en och samma gång, heeeela taket var fullt. Hoppas dom fick en schysst deal av sitt elbolag.

Queens

Intressant kväll; vi åkte till Queens där vi skulle gå på Dutch Kills, på vägen dit blev vi minus 1 och när vi kom fram var det inte riktigt som på Manhattan. Öde på gatorna, inga gula taxibilar och vid butikerna satt det lappar med texten "matkuponger accepteras", så vi tyckte att det var bäst att lämna stället och dra tillbaka in mot ön. Sagt och gjort, vi tog tunnelbanan ner mot Mid Town för att gå på en rooftop bar men ändrade oss när vi kom fram och drog till East Village istället. Där hamnade vi på en rätt shady bar/klubb. Dom gjorde varken Mojitos, White Russians eller Strawberry Daiquiries men det var trevligt ändå. Så efter att ha åkt runt halva östra sidan är det nu dags att sova, för imorgon är det viktiga saker som står på schemat. Shopping i SoHo. God natt!




Stand up comedy och Mid-Town

Efter arbetsdagens slut mötte jag upp en vän och för att kolla in ståuppkomikern Anthony Jeselnik på Upright Citizens Brigade Theatre. Jag har lite svårt för stand up comedy, typ där på scen står en snubbe som ska vara rolig och få mig att skratta, känns lite påtvinga. Det var helt klart värt $5 och man fick sig några skratt även om det var rätt rå humor med inslag av död, sex och våld. Före showen kollade jag  in hur en vän bor i Mid Town och jag kan bara säga; wow vilken jävla utsikt! Så skulle jag absolut kunna tänka bo. Se själva;





Dagen bestog även av ett mycket roligt besked. Det här gjorde mig oerhört glad;


Och som om inte allt det här vore nog; imorgon är det fredag och H E L G, underbart!!


05052010

Idag firar dom cinco de mayo här borta, vad det innebär får ni läsa genom länken. Hur som helst så var det planerat att vi skulle ut och äta och valet föll tillslut på mexikanskt, dagen till ära. Det var lättare sagt än gjort att få ett bord. Väntelistorna sträckte sig så långt som till en timma för att få ett bord på nått av dom mexikanska ställena, helt hysteriskt. Här på Upper East finns det en uppsjö av olika restauranger så vi gick istället till Genesis. $4 Coronas, hamburgare och en fantastiskt god NY Cheesecake kan man inte klaga på. Tur att jag inte har hiss, det kan bli min räddning. Nån dag ska jag räkna hur många trappsteg det egentligen är. Måste ju va nått slags rekord, nästan.



Eco Chic och otrevliga överraskningar på Upper East Side

Om en dag är sådär fantastiskt bra så brukar det vara svårt att toppa nästa. Jag fick krångla lite i tunnelbanan eftersom mitt metrokort hade gått ut, sen funkade ju självklart inte biljettautomaterna. Tre tåg hann åka förbi innan jag kom in i tunnelbanan och jag blev såklart försenad. Det vägdes dock upp med positiva besked angående massa pappersarbete som har gått sådär. Och kvällen var riktigt trevlig, var förbi Scandinavian House för en förhandsvisning av deras Eco Chic utställning. Det var även fri bar, vilket ju aldrig är en tråkig sak. Tipset fick jag från en tjej som heter Malin, hon praktiserar där. Så då kan man ju tro att dagen slutade bra och allt är frid och fröjd? Om det vore så väl, när jag sitter och skriver det här springer en rätt stor sak förbi på golvet. Jag trodde det var en råtta först, men icke. Det var en sån här. Just så glammigt är det här på Upper East Side.







Jag har inte vant mig än med att jag är här längre än på en veckas semester. Därför är jag turistig och fotar kända byggnader haha.

Happy :)

Idag har verkligen varit en sån dag som känns så där himla bra; jag har fått något vettigt att göra på praktiken så timmarna bokstavligen talat flög iväg, pratade med en kär gammal vän på telefon som bor i Houston och som funderar på att komma hit och hälsa på, svängde förbi Dunkin Donuts och köpte munkar (eh, ooops!) och sist men absolut inte minst; 2/3 av syskonen Thermell har bokat biljetter hit i slutet av maj! Det är lätt att säga; "jag kommer och hälsar på" men ofta stannar det bara där. Självklart förstår jag att det kanske inte är lätt att fixa ledigt osv, just därför är jag så himla glad att dom faktiskt kommer hit. Vi har redan bokat bord på The standard grill, det går i princip inte att få ett bord fred/lörd kl 20:00 och det går att boka max 3 v i förväg och det mesta är redan fullt. Galet, men det är New York. Så är det mesta här, och jag älskar det!

Bilden har jag stulit från bokbonan.blogg.se, sorry! Men
jag hade inga egna.


J.T + Manhattan kommer bli succé!









Helgen

Sammanfattningsvis har det varit en riktigt bra helg; runt +30 C, trevligt sällskap, dans och vin samt en liten utflykt till Brooklyn. Lördagskvällen spenderades på en uteservering vid Greenwich Village med Sangria och chicken wings, hemmafest i Little Italy, som för övrigt var en liten lya fylld till bristningsgränsen med folk. Det var utan att överdriva som att sitta i en bastu. Kvällen avslutades med dans på en nattklubb. Söndagens motto löd som följer; If you snooze you lose, upp tidigt och iväg för brunch i Williamsburg. Jag gillar verkligen det stället, lugnare tempo än Manhattan och mer alternativt. Vi var inne på den här second handbutiken som var proppfull med kläder, skor och väskor. Väl värt ett besök om man är i krokarna. Kvällen avslutades med mexikansk mat på Caliente Cab i Greenwich Village. Så nu känner jag att batterierna är laddade och jag är redo för en ny vecka på AFG, förhoppningsvis blir det lite mer action än det varit första veckan då mina uppgifter inte varit allt för avvancerade.





Valborgsmässoaftonfirande

Då har man överlevt ytterligare ett Valborgsfirande. Det där med att fira Valborg var en större grej back in the days känns det som. Igår skulle vi till ett ställe som firade svensk valborg, vi blev lite skeptiska då det inte var någon kö in och dom enda som gick in när vi stog där var typ medelålders. Så vi gick vidare för att möta upp några andra på en klubb, men när vi var framme var dom på väg därifrån. Då var vi så trötta på att gå att vi tog en taxi till en skybar som några hade varit på tidigare. Där händer den mest komiska saken på länge, vakten säger att;  "tyvärr ni kommer inte in här för han har T-shirt på sig(pekar på en i vårt sällskap) Men OM ni köper en flaska champagne kommer ni in, vill ni göra det? "  Tack och hej sa vi och gick till nästa bar. Det blev lite halvlugnt för vi resonerade som så att det var bättre att satsa på ikväll istället. Och jag tippar på att det inte blir så många som har T-shirt på sig när dom ska ut idag ;)