Hejdå New York, hello Houston!

Sista dagarna i New York har varit fullt upp med att packa, shoppa sista sakerna, säga hejdå och fixa film/broschyr till min portfolio. Jag gjorde en liten tabbe när jag bokade flygbiljetterna till Houston; att resa ut på midsommardagen kommer jag undvika i fortsättningen. Midsommarafton var min sista jobbdag och firandet började så smått med Spanien-Chile på en bar i närheten av jobbet följt firande i Battery Park med tusentals andra svenskar. Jag hade tänkt hinna hem innan utgången på kvällen men det fanns helt enkelt inte tid för det; vidare till MacDougal street för shots och drinkar. Efteråt tog vi en taxi till White Slab Palace, väääldigt svenskt. Kvällen avslutades på The Gallery Bar, synd bara att jag upptäckte det sista kvällen för det var riktigt bra! Sov max 4h innan det var dags att gå upp och bege sig till JFK, enough said.











Hejdå 79th and York!



Hello Houston

Det är där jag är nu, på vad man skulle kunna kalla semester; träffar mina kära vänner från college. På dagarna hänger vi vid poolen, shoppar på The Galleria, lunchar på Red Curry (deras sushibuffé är bättre än själva lunchen som tillkommer utöver) Idag har jag varit riktigt produktiv;
*Jag har lärt mig äta med pinnar, tack Kristara!
*Jag har varit på gymmet och kört ett pass och nej det är inget skämt. Första gången någonsin så jag förväntar mig träningsvärk grande imorgon.

Rundar av inlägget med helgens planer: Road trip till Austin/San Marcos/ San Antonio; dock verkar det som jag är förföljd av naturkatastrofer då en tropisk storm förväntas dra in över det området just den här helgen. Fortsättning följer...

Uppdatering från Upper East

Svenskbesöket var över snabbare än jag hann blinka känns det som och det är faktiskt lite tomt här nu. Det var iallafall himla kul med besök. Sista kvällen gick vi till Boyd Thai i Greenwhich village, grymt bra mat och nästa ännu bättre; deras ginger Mojitos kostar bara $5. Finns ställen som tar ut betydligt mycket mer, som 1oak tex. Temperaturen här på Upper East Side ligger på ca +30 C såhär på kvällen, på lördag åker jag till Houston och kan nog förvänta mig samma om inte ännu värre. Fast då med 80% luftfuktighet, underbart! Bara att glömma att man kan få till nån som helst sorts volym i håret där...

 










Helgen

Om jag kunde skulle jag stanna klockan och vara kvar där jag är just nu. Tiden springer iväg och det händer för mycket roliga saker just nu, jag är inte riktigt redo för att räkna ner än, fast det är rätt oundvikligt. Ett mission genomfördes i helgen som vi så länge pratat om; ta snålskjuts med IKEA taxibåten ut till Brooklyn för att äta Key Lime Pie. Pajen var otroligt god. Vi kanske överdrev hela pajsaken lite, upptäckte att vi köpt en paj för 4 pers när vi bara var två som delade. Hej sugarrush. Helgen har annars bestått av drinkar, god mat, strandhäng, nattklubb, shopping och barhäng.



















Helt vanlig onsdag på Manhattan...

Igår utforskade jag Hell's Kitchen, det blev ett sent stop på Chelsea Grill och en Mai Tai. Kanske inte riktigt min typ av drink och bartendern såg givetvis när jag gjorde en såndär "smakar-äckligt-min". Så han halade fram Malibuflaskan för att spä ut. As we speak ringde det på porttelefonen och det är inge mindre än Sverigebesök, så jag hinner nog precis skicka iväg detta innan Sara tagit sig upp till 6e våningen. 6e utan hiss that is.

Yeah you're right - things changed.

Tisdagen spenderades med afterwork i ett fullproppat B P bar i Bryant Park. Det har ju börjat närma sig nedräkning på riktigt så jag hade tänk maxa den här staden så mycket det bara går innan det är dags att åka vidare till Texas. En sak är säker, jag kommer att åka tillbaka. När och hur har jag inte bestämt än men jag har kommit till insikt med flera saker på den korta tiden jag varit här. Och med hjälp av ett av mina favorit citat "never never never never give up" är jag övertygad om att jag fixar det.




The city that doesn't sleep, indeed

För att sammanfatta en riktig lyckad helg;

Jag kan bocka av Guggenheim museét på min lista över saker att göra, sevärt men hade hoppats att Vassily Kandinsky's tavlor fanns med men det gjorde dom inte. Michelle flög hit i fredags och vi festade i dagarna två: fredagen nere vid MacDougal St i Greenwhich village, det blev daiquiris, malibu, coronas och frozen margaritas. Sprang på ett gäng svenskar vi visste var i stan men inte att vi skulle hamna på samma ställe. Blev en sen hemgång och ännu senare upp lördagen. Blev en liten shoppingrunda, stopp vid Crumbs för att köpa cupcakes, visa Michelle Times Square (vilket i övrigt är värsta platsen på Manhattan så jag undviker den om jag inte absolut måste förbi där) På kvällen hamnade vi på en roof top terass i mid town innan vi trängde ihop oss 6 st i en taxi och åkte neråt till Brass Monkey i Meatpacking. Tokfullt med folk men välldigt kul. Idag har jag gjort absolut ingenting, förutom att möta upp för söndagsmiddag vid Bar Pitti. Deras pasta skulle jag kunna äta 7 dagar i veckan, så bra var den. Tillsist blev det efterrätt på Grom. Dags att släcka ner här nu och ta igen all utebliven sömn från den är här helgen och ladda för en ny vecka med nya möjligheter.








Mmm, pizza från Fat Sal's







Tequila = rävgift




No place in the world that can compare

Smygstartade helgen med några öl (tro det eller ej) på det här stället. Okay då, Coors light kanske ska tilläggas. Nu är jag redo för en helg med full fart; Michelle kommer hit imorgon och det vankas två hejdå-kalas. Kommer bli en himla fin helg, som alltid!



Anno 2007, sixth street Austin. Gatan med fler barer än man orkar räkna till.

Orkar inte komma på en bra rubrik

Har väl egentligen inte så mycket vettigt att skriva, så det får bli ett kort inlägg. Igår var jag på Brass Monkey i meatpacking district, det var nice. Har kommit på hur galet mycket saker det finns att upptäcka i den här stan, för mycket att göra och för lite tid är aldrig en bra kombination. Idag öste regnet ner så det blev bio, vi såg den här filmen, helt klart värd $13.



Känns nästan som hemma ju! (haha vilken värdlös bild)


Time is a valuable thing, watch it fly by as the pendulum swings

Ännu en fantastisk helg i New York är över. Tog med Thermells på barrunda i East Village på fredagen, åkte till Brooklyn och gick på BAM och såg Glada Hudik's "A tribute to Elvis" - det är jag himla glad att jag gjorde, det var en fantastisk föreställning. Eftersom det blivit mycket East Village häng på senaste tiden avvancerade vi till Greenwhich Village på lördagen. Drack den äckligaste Apple Martinin ever, dessutom var det på en collagebar haha inte helt lyckat. Men det var trevligt på sitt sätt.

Söndagen bestog av; mat, kvav äcklig luft och +30 C, vindar som nästan (okej överdrivet) blåste bort mig från ön. Batterierna är laddade för en ny vecka med nya möjligheter, besök väntas på fredag och även ett hejdå.





Home sweet home



Jobbigaste killen på Pianos; han trodde alla vill ha han. Haha haha.



Äckligaste drinken någonsin: Apple Martini. Det enda som var bra med den är att den kostade 6 dollar. Tydligen får man vad man betalar för.









Mmmm, munk med kolasås, chokladströssel och cookie dough/milky wayglass. Costum made såklart. Antal kalorier - vill inte ens tänka på det...


Helgen

Dålig uppdatering på sistone; det beror på att jag har fått besök av 2/3 av syskonskaran Thermell. Vi har hunnit; *åka på en 2h båttur runt Manhattan
*käkat en 65$ entrecote på the Standard Grill, det var dock för två personer. MEN det var inga tillbehör och servitören frågade oss inte om vi ville beställa in tillbehör. Så vi blev lite snopna när vi får in en fet tallrik med kött, utan sås eller potatis.
*festat på 1oak, samma klubb som Lindsay Lohan hällde ut en drink på en rangersspelare för några veckor sedan
*lunchat i central park och ätit cupcakes med ett calorivärde på ca 500 st
*gått kilometer efter kilometer. Bra för förbränningen av alla cupcakes, Jessas lilltå tycker nog inte lika. Fetaste vattenblåsan.



























För att kompensera gårdagens middag blir det ner till ett italienskt hak för pasta och vin. På återseende!