Onsdag.

Frozen Margarita (skyller på Filip som fått mig att börja gilla det), nachos och kul sällskap på 50:e gatan/9:e avenyn. Mer komplicerat än så behöver det inte bli. Nu är det full fart mot helgen och långledigt tackvare nationaldagen på måndag. Life is pretty good!

Cold Stone.

Dagar som idag när det är ca +30°C och det känns som luften står still bland betongen och höghusen, är mindre kul. MEN det är en bra ursäkt för att köpa glass och som bekant så finns det en del att välja på. Sprang förbi Cold Stone, helt okej förutom att glassen hann smälta innan jag hade betalat och gå ur affären. Världsproblem indeed...

Måndag.

Måndagar är tvättdagar, alltså ingen höjdpunkt på veckan. För att kompensera det hela tog vi en minishoppingrunda.
Jag provade klockor och hittade några bra alternativ.
Helene kunde inte motstå the Bieber-fever och den nya parfymen (testflaskan var nästan helt tom, tömd av galna småbrudar). På samma varuhus nån vecka tidigare hade Justin Bieber själv blivit nedslagen i samband med lanseringen. Stackars liiiiten haha. Anna hade sett ,citat : "massa småbrudar som sov utanför i sovsäck för att träffa honom. Herre guuud!!"

Williamsburg.

Söndagar brukar väl inte gå på högsta växeln, fastän idag har jag hunnit göra en hel del fast jag inte gjort nått alls. Efter att ha hängt på takterassen och hoppats hoppats hoppats på att solen skulle titta fram bakom molnen gav jag upp. Så vi tog en sväng till Williamsburg. Där kollade vi på väggmålningar, alternativa folk och vintagekläder. Även om det bara ligger et stopp från Manhattan så är det nästan som att komma till en helt annan värld. Det är lugnare tempo, andra typer av människor, mindre oväsen och trafik....Man kan t o m höra fågelkvitter, det hör man nästan aldrig i Midtown West. Dagen avslutades med pasta på Don Giovanni och filmen Bad Teacher. Bra söndag!

Lazy Saturday.

Lördagskvällen spenderades på en bakgård i Brooklyn med trevligt sällskap, dans, vin och massa mat. Gissa om pizzasnubben blev festens hjälte när han kliver in med fem kartonger. Han fick stående ovationer, I kid you not.

Midsommarafton

Midsommar 2011 firades inte på traditionellt sätt, men oj vad kul vi hade! Vi började i Battery Park där vi kollade in midsommarstången och alla som dansade små grodorna. Ett stenkast därifrån vid Wall Street tog vi ett stopp för att säga hej till Filippas vän och spana in utsikten från taket. Vi fortsatte på taktemat och hamnade på en fest på en rooftop vid Union Square. Massa mat, dryck, folk och trevlig musik. Tydligen blev det lite för mycket av det goda då fler personer än dom räknat med dök upp, så vi begav oss till husfest nummer tre vid Little Italy. Det visade sig vara en mycket trevlig fest där man bokstavligen talat klev rakt in till festen och vardagsrummet från hissen. Dom hade två barer där man kunde hämta precis vad som helst som man ville ha. För vissa blev det en äkta svensk midsommar, dvs kröka tills du stupar (nästan). Det var hur som helst en jävligt trevlig kväll om än otraditionell.

Onsdag.

Gjorde klart ett förslag för en kunds räkning idag på jobbet, så jag gissar på att det kommer bli ett lägre tempo resten av veckan. Firade det med lite vin, choklad och trevligt sällskap på Ayza. Vi gick igenom gamla fjortisminnen och hur saker och ting var då. Kul på ett sätt men omg vad glad jag är att jag inte behöver gå igenom det där en gång till haha.

MoMA, igen...

MoMA är ett ställe som jag kan gå till hur många gånger som helst utan att tröttna. Det är enligt mig det bästa museet i stan om man gillar modern konst.
Det är perfekt att passa på att gå på museum när det regnar, förutom att alla andra tänker likadant och det oftast är maaaassor av folk.
På fjärde våningen kan man se painting and sculptures II, ett måste om man gillar popkonst.
Ännu mer pop art av R.Lichenstein. På nära håll ser man hur han målat så att det ska se ut precis som en serieruta. Dom runda plupparna blir av att serier trycks med sämre kvalitet än vanligt papper.
Andy Warhol tolkar Marilyn.
Jasper Johns

Beachdag

09:30 imorse vaknade jag av telefonen ringer; -Vi ska till stranden och du ska med!
Bara att packa väska och knalla bort till Lexington Avenue för att bli upphämtad på en dagstur till Long Island. Det har verkligen inte gått någon nöd på oss, helt perfekt dag. På vägen hem stannade vi i Freeport innan det var dags att cruisa tillbaka till Manhattan.

Lördag.

Sola i Brooklyn Bridge Park, mexikansk mat och roof top mojitos i Dumbo, barhoppa från Wall street upp till Soho. Jag har inte haft tråkigt en sekund på hela lördagen, det måste väl ända vara ett bra betyg?

Frozen yogurt

Lite längre ner på gatan har det öppnat ett nytt ställe med nyttigare mat. Där finns frozen yogurt, 12 olika sorter och massa andra goa grejer att slänga på. Smart affärsidé eftersom man betalar per vikt och gärna tar många olika smaker. Vad sägs om combon; granatäpple, jordgubb och choklad med M&M's och chokladströssel, vit- och vanlig chokladsås?

Onsdag.

En vän från Texas är på besök i stan så vi passade på att catcha upp över ett par drinkar. Vi gick till några av favorit ställena som; Bourgeois Pig (dörrvakten är sjukt likt Harry Potter), ink48 och Yaffa Cafe. En bra kväll alltså.

Tisdag.


Taget fran takterassen, dom graa molnen vagrade flytta pa sig. Ingen ide att hoppas pa sol, bok och chill pa taket.
Alltsa en perfekt  dag for att tvatta, hjalpa en van med photoshop-problem och shoppa pa Sephora.

Måndag

13 timmar senare överlevde jag deadlinen på jobbet. Slutresultatet blev skitbra och jag är nöjd med min insats. Jag tror att det var tackvare den där pizzaslicen vid 20:00-tiden...
Städa upp röran idag var det inte ens tal på, det får vänta tills imorgon.
Micrad pizza blir som ny i den underbara Toast-R-Oven. Så typiskt USA.

Viv'la France

Var till posten för att göra, ett som jag trodde, snabbt ärende. Skulle posta ett paket till Sverige och tänkte att det är ju bara att fylla i customs lappen och skriva adressen så är det klart. Icke! Köar för att få en lapp, går sen för att fylla i den och hittar en tejprulle. Skitbra, då tejpar jag ihop paketet så det verkligen håller. Alltså med maaasor av tejp. Går tillbaka till kön och gubben säger 'nej, nej, nej! Den tejpen får du inte ta, den är bara för expresspaket!' Suck!
Okej, bara att gå åt sidan igen och ta bort tejpen utan att ha sönder påsen som grejerna låg i. Tillbaka till kön och väl framme händer detta; 'Du kan inte skicka paketet i påsen eftersom det är en gammal adresslapp på. Du måste köpa en låda'. Jaha, köper lådan och får gå ur kön igen för att fylla i en ny lapp. Efter det gick det "smooth", hyfsat iaf. Bara det att dom hade ändrat reglerna så gubben i kassan fick fylla i allt manuellt på datorn i tillägg. Jag hade tippat att det skulle ta max 10 min, in på posten, droppa paketet och klart! En timma av mitt liv spenderade jag där inne, en hel jäkla timma som jag aldrig får tillbaka.
Efter det spännande posten äventyret gick vi söder ut till bästa stället; Le Grainne Cafe. Slutet gott, allting gott. Typ.

Guggenheim Museum

Tre museum pa lika manga dagar. Den har gangen blev det Guggenheim.
Det fanns en utstallning dar hela rummet var tackt av:
En dollars sedlar, 100 000 st sammanlagt. Hugo Boss Price 2010 stod bakom utstallningen dar vinnaren hade vunnit 100 000 som dom fick skapa vad dom ville med. Och dom valde att tapetsera ett helt rum med dollars.
Jag blev mest glad over att dom visade tavlor av Wasily Kandinsky.
My favorite pice of art fanns med, Several Circles. Malningen ar sa mycket finare i verkligeheten an den ar pa bilder. Det var ju saklart fotoforbud, darav den halvkassa bilden.

The Metropolitan museum

Happy Friday! Kärt återseende med Filip som nyss kommit hem från Sverige. Vi åkte up town till the Met där vi kollade in Alexander McQueen utställningen.
"Should I get in?!"
"JAAAA!", sa vi såklart. Dåligt inflytande...
Man kan dricka drinkar på taket på the Met samtidigt som man ser på skulpturer, nice!
Och utsikten var fantastiskt fin.
Såklart var det fotoförbud på utställningen. Måste nog säga att det här är en av mina bättre bilder, någonsin. Utställningen var jättebra, helt klart värt ett besök.
Avslutade kvällen nere i East Village på Life Cafe med en kanna Margarita och middag. Vi skålade för att det är fredag, sommar och att jag precis fick mitt visum förlängt och stannar i New York i sommar.

the New Museum

En av alla bra saker med New York är att det finns massor av museum. Jag har varit på några stycken, men aldrig gått till New Museum. Så det passade bra en dag som denna (först +37C, sen ösregn och åska...) På New Museum kan man se nutida konst från hela världen (tror det är enda museet i New York där man kan hitta det?).
Det fanns en utställning som jag gillade, Historic Photographs av Gustav Metzger. Gubben är 85 år, konstnär, politisk aktivist och han myntade uttrycken auto-destructive art och art strike. Ett brett register alltså. Summeringen av besöket får bli ett "sådär bra". Imorgon tar vi nya tag; Alexander McQueens utställning på the Met står nämligen på check-listan.

High line park

High line park är järnvägen som dom byggt om till en park. Idag hade dom öppnat en ny del så vi gick hela vägen från 30e gatan till 10e. Välldigt hurtigt eftersom vi var tvugna attgå upp samma väg igen för att komma hem. Jag gillar idén, att någon kommer på att inte riva järnvägen och göra något som alla kan ta del av.
Och här har vi en bild ett stenkast från mig, home sweet home.

Tisdag.

När det är +30 C och känns som asfalten kokar stannar dom flesta inne i AC-kylan. Som svensk MÅSTE man UT! Det är så man är uppväxt, är det fint ska man vara ute. Så jag tog med min lunch till Madison Square Park området = äta + people watch på en o samma gång.
Och nästa gång jag hör någon hemma klaga på att det är varmt; testa själva hur det känns att sitta i en jäkla ugn så förstår ni hur varmt vi har det.

Sushi i East Village

Var på Typhoon Lounge och åt "lite" mat. Gick därifrån med sushi-koma storlek dubbel XL. Dom har en finfin deal från tisdag till söndag, halva priset på delar av menyn. 23 bitar för $10,50, som hittat!

Omg, vilken helg!

Citat från gårdagen: "Vi ska inte stanna ute länge, vi ska inte gå på club och dansa". Vi lyckades bryta två av två. Hamnade mitt uppe i en svensexa på Off the Wagon. När vi går ut därifrån springer vi på ett gäng svenskar. Och det visade sig att dom kände en gemensan vän, nämligen min webmaster vin-Karl! Det är en liten värld indeed.
På dagen sprang jag och D.C-besöket runt på min favorit hatplats; Times Square! Perfekt ställe att hänga på om man gillar; trängsel, folk som går sakta och gärna fler än två i bredd så man absolut inte kommer förbi...

Happy Friday!

Spontant är alltid roligast. Dags att ladda om, imorgon får jag besök från D.C, kommer bli en bra helg!

Takterass

Av alla rooftops som jag varit pa har ink48 helt klart den basta utsikten. Och det finns manga fler kvar att utforska sa det ar val lika bra att satta igang att bocka av listan.

Randomness

Ibland slås jag av att jag faktiskt bor i en av dom mest facinerande städer jag någonsin varit i. Life is pretty good!