Tisdag.

Jag har lagt till med fula vanor. Sushin i sig ar det ju inget fel pa, det ar ju relativt nyttigt. Det jag syftar pa ar; ata lunchen vid skrivbordet. Inte okej!
Haller i detta nu pa att fylla i papper for att forlanga min plats har. Hall tummarna! Om det gar vagen sa vet jag det sakert om 1 vecka. Skulle det inte funka ar det jag som aker tillbaka till Sweden i juli...

Äntligen sommar!


Sommaren kom till stan tillslut. Dom senaste dagarna har vi tillbringat på en stekhet takterass och jag lyckades ju såklart med konsstycket; att inte leva som man lär. Hade tjatat som fasen på Jonas efter att han brände sig (lätt första gradens brännskada utan att krydda) Det hela slutade med att jag har fått nån konstig, ful, diagonal röd bränna på ryggen. Resonerar som så att jag iaf slipper att se eländet själv tack vare att det är bra placerat.
Vi såg en riktigt bra film i söndags som ingen får missa; Bridesmaids. Jag är medveten om den tveksamma titeln, MEN den överraskade positivt!

Helgen.


Tiden går fort när man har roligt. Så himla kul att du kom hit Jonas, det kommer bli tomt när du åker hem imorgon!

Torsdag.

Bananbakelse, Värmländska gröna skogar (eller vad som helst som är grönt, som inte är asfalt), falukorv (äter inte ens det hemma), träffa mormor/morfar/farmor/farfar, kräftor, partaj i Tornet med Texas-shots...

I en hundradels sekund när jag gick på 7e avenyn på väg hem från jobbet, kom jag att tänka på saker jag längtar efter. Fast jag vet så väl, att det är en romantiserad bild av hemma, kan jag inte låta bli att låtsas att allt är just så bra hela tiden. För när jag väl står där med facit i hand vet jag hur panikslagen jag kommer vara över lugnet och rastlösheten. Det är lustigt det där, att man aldrig nöjer sig.

Manhattan by night.

Basta Jonas har landat i stan och jag var inte sen pa att ta med han ut pa en liten barrunda. Fick bli sadar mattligt for min del eftersom jag skulle jobba dagen efter. Det fanns andra som kompenserade upp det genom att ta det mindre mattligt sa det balanserades upp bra tillslut.

Sista lördagen med trion

Balkongförfest på 31a gatan, den sista där eftersom 2/3 av trion åker hem den här veckan. Det kommer att bli tomt. Men det har varit så jäkla kul!
Efter att vi hade varit på Tenjune tog vi ett stopp och köpte street meat. Där träffade Andreas en ny kompis! Han frågade efter pengar och körde ett dans/rap-nummer för oss.
Hans nya kompis ville låna ut sin hatt (läs försökte sätta den på mitt huvud!). Jag var såpass med i matchen att jag hann fatta att den där hatten kan man få loppor och löss av, med nöd och näppa undkom jag den.
Andreas ser däremot nöjd ut, passade ju som helt perfekt! haha

Friday fun.

Eftersom vi hade clients på kontoret idag fick jag börja lite tidigare, vilket innebar att jag dessutom fick gå tidigare. Så jag passadepå att åka upp till MoMA för att kolla in min favorit del på museet; våning 5 med painting and sculptures.
Det schyssta med fredagar är att det kostar $0.00 att gå in efter 16:00, perfekt eftersom man kan gå ofta!
Dagen avslutades med Pirates of the Caribbean, helt klart sevärd! Och bra för mig att ta en vit fredag, en del saker på gång; avskedshelg och en vän på intåg till veckan. Kul!

Easiest way to make up your mind; Know how to make decisions

Ibland kan dom enklaste valen bli dom svåraste; som när man ska bestämma vad man ska ha till lunch t ex. Speciellt när det finns 3000 restauranger att välja på. Jag gjorde det enkelt för mig och körde enligt dra-lapp-metoden.
Room service levererar som vanligt; liten soppa, en förrätt, huvudrätt samt en kula glass för ynka $8:60. Kap!
På vägen hem från min manikyr-dejt med Filippa såg jag den kanske fulaste limousinen nånsin! Tätt följt av en snubbe med en stor skylt; "I need help! I need $ for weed". Dom kom så tätt att jag tyvärr inte hann knäppa någon bild. Det händer bara i New York..
Allt detta, blandat med ett mycket bra besked har gjort dagen till 5+.

Stand up comedy och Pirates 4

Eftersom mamma och bror tog med sig det fina vädret när dom stack härifrån är inte motivationen på topp när det gäller att vara kreativ och göra saker. Jag blir så jävla svensk och tråkig när det är grått och regnar hela tiden! Försökte få mig ett skratt eller två, så gick till Lucky Jack's där dom hade stand up comedy- det var inte så jävla roligt kunde vi konstatera i efterhand. Men vi fick iallafall pizza. Alltid något!
Så nu håller jag tummarna för att den här kommer vara top notch på fredag;
Pirates of the Caribbean, On strangers Tides. IMAX 3D såklart!

Update.

Sedan senast har jag sett Finland spöa Tre Kronor med 6-1 i VM-finalen, druckit nån Jack och Cola för mycket i Meatpacking, börjat jobba på en ny kampanj för en potentiell kund, kollat in Coyote Ugly baren, sett "Water for Elephants", ätit sjukt god italiensk mat på Frankies 17 i East Village, förfestat på en grym terass hos en väns-väns-chef. Och just det, jag har stört mig på blogg.se och min usla internetuppkoppling. Därför blir det bara en bild.

Fredag.

Hellre 14°c och regn på Manhattan än 13°c och sol i Karlstad. Mamma o bror åker hem imorgon och jag måste erkänna att det kommer att bli tomt. Tack till er för en jättebra vecka!

Update

Grattis mamma på 50årsdagen! Jag (mest) och lillebror hade ordnat Broadwaybiljetter och middag. Pappa stannade däremot i Sverige. När mamma frågade honom om han ville till New York sa han nått i stil med: "Det inspirerar mig inte att åka till New York" haha.
Vi var på Max Brenner och åt allt som fanns, nästan. Och ALLT är gjort av choklad.
Åkte upp till 86e våningen på Empire o kollade på utsikten. Det var svinkallt, så nästa gång ska jag vara vuxen och se till att jag har jacka med mig. För vem har tid att vara sjuk egentligen?!

Tisdag.

En tisdags barrunda på Manhattan, kan inte bli annat än succé!

Helgen.

Om jag skulle använda ett enda ord för att beskriva helgen så får det bli; Skitbra!

Cinco de Mayo och sverigepaket!

Jag har firat Cinco de Mayo med Margaritas och quesadillas, yum!
Allt blommar i stan nu, det är så mycket finare när det äntligen blir grönt. Enda nackdelen är; Pollen! Jag håller på att slå rekord i flest nysningar i rad.
Svenska färgerna på Empire, tänkte att det kanske stod för "international swedish meatball day" eller liknande. Jag hade ju fel, Europe day var tydligen rätt.
Anna hade skickat ett fin fint paket från Sverige med diverse saker i. Tack snälla, så gulligt!
Och imorgon landar mor och lillebror, bra start på helgen!

Good news.

Jippie! Fick reda på idag att (jetset)-Jonas kommer hit den 23e maj, skitkul! Speciellt eftersom jag ser honom på min nyckelring varenda dag. Han är här fast ändå inte liksom, så det ska bli skönt att få hänga lite med den riktiga Jonas för omväxlingsskull.

Tisdagssushi

Jag har hittat ett skitbra sushiställe i East Village (Typhoon Lounge) tyckte det var viktigt att tala om det. 14 bitar för mindre än 80 kr, bästa kapet!

Log out be happy, log in get bored.

Det ar lite tomt nu nar trion akt hem. Ola papekade mitt iPhone/facebook-beroende: du kan ju inte ga ett kvarter utan att kolla telefonen! Sa jag gjorde en sak at mig sjalv, ett nytt omslag till min kalender som ska paminna mig om att telefonen inte ar viktigast av allt.

Lördag.

Go dag med härligt sällskap på en takterass i Brooklyn och senare på kvällen träffade jag svensktrion som är här på besök. Och om en vecka kommer lillebror och mamma hit! Life is pretty sweet.